Liz. Stubenkönig / T

 

Op een dag vind je de hengst van je leven… dat was zo’n beetje het gevoel toen Liz. Stubenkönig op de Oostenrijkse Alm in ons vizier kwam. Een plaatje… koninklijk (what’s in a name ) en statig keek hij over het berglandschap heen . Zelfbewust van zijn uitzonderlijke schoonheid en kwaliteit zo leek het wel.

De tiroler hengstenkeuring in Ebbs, hét epicentrum van de mondiale haflingerfokkerij vormde het decor voor Stubenkönigs eerste stap naar eeuwige roem. Met verve werd hij tot Reserve Kampioen verkozen van de meest prestigieuze hengstenkeuring die we in de haflingerwereld kennen. Fokleider Hannes Neuner prees de hengst in zijn na-commentaar en wij waren trots en vooral dankbaar dat we zo’n hengst naar de BeNeLux konden halen.

 

Zijn vader Liz. Stratos geldt als dé publiekslieveling op het Fohlenhof in Ebbs, en zijn populariteit groeit nog elk jaar. Zijn moeder, de elite merrie Riki/T fokt eigenlijk bijna uitsluitend elite merries en goedgekeurde hengsten en dat mag bijna een unicum heten. Op alle Internationale shows lopen paarden uit deze moederlijn altijd met de top mee en aan fokzekerheid is er binnen de stal van fokker Franz Klotz absoluut geen gebrek.

 

Liz. Stubenkönig is een aparte, zoveel is duidelijk. Hij behaalde de hoogste score ooit in 50 jaar op de Belgische Haflinger hengstenkeuring en schrijft daarmee al geschiedenis. Zijn uitstraling, type en totaalbeeld laten bijna niks aan de verbeelding over en we zijn zeer blij dat we samen met u als

fokker, van dit uitzonderlijke talent gaan mogen genieten.

stuben-hoofd_02.jpg
stamboom-Stubenkonig.png
Stubenkonig staand.jpg

Liz Stubenkönig / T

Liz. Stübenkonig 572/T

Geboortedatum: 13/03/2018

Reserve kampioen Tiroler hengstenkeuring 2021

Goedgekeurd in: Oostenrijk - België - Nederland

Primering: 1A - Premie

Stokmaat: 1m53 - Bloedlijn: St-lijn

PSSM-1 test negativ

verrichtingstesten voorzien Ebbs 2021

DEKGELD 325€