top of page
stamboom beaufort.jpg
beaufort staand.jpg

Beaufort TK 730089

Toen Liz. Blickfang /T , voormalig reserve kampioen op het WK , enkele jaren terug de fokkerij kwam te ontvallen door onvruchtbaarheid konden wij beslag leggen op deze jonge zoon van hem die ons erg beloftevol leek.

Liz. Blickfang gold jarenlang als dé sterkhouder internationaal gezien van de eerder zeldzame B-lijn en net daarom was het

zo belangrijk om dit uniek bloed voor de volgende generaties te vrijwaren .

Gelukkig zit het met de vruchtbaarheid van Beaufort wel snor en is hij meer dan in staat om het waardevolle genetische materiaal

van zijn vader door te geven.

Beaufort, die net voor zijn goedkeuring als dekhengst in handen overging van de fam. Luc Vanlandschoot, heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een op ruime schaal gebouwde hengst met een prachtig hoofd, sterke aansluitingen, en ruim gangwerk.

Hij bezette op de BHV hengstenkeuring de kopplaats bij de 4-jarigen en legde met succes ook zijn verrichtingstesten af .

Fijn om hierbij te vermelden is dat hij zijn zadelproef voltooide met de kleindochter van luc van Landschoot in het zadel ,

die met haar 14 jaar de jongste amazone van het lot was en op die manier het uitstekende karakter van deze hengst nog eens onderstreepte.

De moeder van Beaufort is een dochter van Wirlbelsturm-P ( vaandeldrager op het bekende duitse dekstation van Ponypark Padenstedt ) en de grootmoeder is een dochter van de in de Benelux welgekende topper liz. Alpenstern/T die midden jaren 2000 het mooie weer maakte in onze contreien .

Zeker met de vrije bloedvoering en het uitstekende karakter kan Beaufort een mooie bijdrage leveren aan de bloedspreiding en bruikbaarheid binnen de Benelux haflingerfokkerij.

Zijn kansen op een mooi resultaat tijdens het BHV kampioenschap werden door een moeilijk begrijpbare primering

helaas in de kiem gesmoord maar dat kunnen we makkelijk relativeren als we zien wat ander

collega’s op dat vlak te beurt is gevallen .

beaufort hoofd.jpg

Beaufort

Beaufort TK 730089

geboortedatum 23/03/2019

Gekeurd in België

stokmaat 1.53m - bloedlijn B-lijn

Kampioen 4-jarigen BHV hengstenkeuring 2023

PSSM-1 test negativ

verrichtingsproeven BEL : geslaagd

DEKGELD 300€

Cacti
bottom of page