top of page
alcantara staand.jpg

Liz. Alcantara 228/T

 

Je hebt zo van die hengsten waar de tand des tijds totaal geen vat op krijgt. Liz. Alcantara is er zo eentje. Met de vitaliteit als een jong veulen , de vruchtbaarheid van een griekse god en een levenlust zonder grenzen lijkt Alci ook in 2023 klaar voor het betere werk .

Een wereldpaard , waar je boeken over vol kunt schrijven, maar na een carriere die zich inmiddels over meerdere decennia uitstrekt

zeggen zijn nafok en het plezier en succes die ze bij veel mensen teweeg hebben gebracht wellicht meer dan duizend woorden.

We volgden Alcantara al van bij zijn goedkeuring in Ebbs en pas op later leeftijd kregen we de kans om dit unieke paard ook te kopen.

Een beslissing die ons haflingerleven zou veranderen . Het werd een aaneenschakeling van hoogtepunten met successen in binnen en buitenland en een erkenning die mondiaal tot interesse leidde.

Al ruim 20 jaar levert Alcantara nakomelingen die goedgeluimd en vrolijk in het leven staan , over veel werklust en vermogen beschikken

en iedereen betoveren met hun gouden karakter ! Over heel Europa tot zelfs in Australië vind je Alcantara nakomelingen . Een ware ambassadeur van het ras mag je hem gerust noemen .

En of ie mee is met z’n tijd vraagt u zich misschien af ? ….. hell yeah is daarop het antwoord.

Alcantara levert ook anno 2023 nog goedgekeurde zonen die uitblinken in ras en moderniteit of dochters op de diverse stamboekopnames in 2022 die meedingen naar het hoogste puntengeluk !!

 

Kortom , met Alcantara zijn ze nog niet klaar ! hartverwarmend is het gevoel voor ons als hengstenhouders / eigenaars om te zien dat ook nu nog succesvolle fokkers met ervaring van Alcantara gebruik maken omdat ze weten dat deze liz. Amadeus – zoon keer op keer fokkersdromen vervult en de wereld met verstomming slaat.

Gebruik hem nu het nog kan , want met Alci bloed zit u altijd goed !!!

Liz Alcantara /T

Liz Alcantara 228/T

geboortedatum 19/02/1996

Nederlands kampioen 2006 - Belgisch kampioen 2012

Beneleux reserve kampioen 2011

2e reserve kampioen WK Ebbs 2010

Gekeurd in Oostenrijk - België - Nederland 

1A premie - stokmaat 1.50m - bloedlijn A-lijn

PSSM-1 test negativ

DEKGELD 275€

Cacti
stamboom-alcantara.png
bottom of page