top of page

Stal Beauvoorde  : “ The Home of Champions “

Beste fokkers , Liefste klanten,

Aan de vooravond van dit nieuwe dekseizoen stellen wij graag onze hengstencollectie 2021 aan u voor. Na een jaar waarin Corona ons leven heeft beheerst en bijna iedereen zowel op sociaal als economisch vlak door een moeilijke periode is gegaan, kijken we toch hoopvol uit naar het seizoen 2021.  Elke nadeel heeft zijn voordeel zei een groot voetballer ooit en dat bleek ook deze keer weer te kloppen. De reisbeperkingen en de sterk verminderde sociale contacten wakkerden bij veel mensen de interesse voor de natuur en de dieren aan, en daar had ook onze Haflinger als familiepaard bij uitstek, alle baat bij. 

De vraag naar de blonde viervoeters was groter dan ooit en zowel de afzet van de veulentjes als de verkoop van de

zogenaamde “kant-en-klaar” Haflingers kende een groot succes. Een hart onder de riem voor de vele fokkers die doelbewust en met een grote liefde voor het ras ieder jaar weer proberen om een topproduct te creëren  

dat het ras in de spreekwoordelijke etalage weet te plaatsen.

Wij van onze kant zijn ons er van bewust dat alleen de absolute top qua dekhengsten in dit plaatje past en daarom heeft

Stal Beauvoorde ook nu weer intensief geïnvesteerd in kwaliteit. Naast de sterkhouder van afgelopen seizoen

“Amazing Star van Beauvoorde” die zich prachtig heeft  ontwikkeld, en zowel in NL als BEL de kampioen van de 4-jarigen werd, hebben we in Tirol beslag weten te leggen op twee bijzonder knappe  hengsten die zich internationaal kunnen profileren.

“Liz. Winningmood /T” is een jonge groene hengst die nog volop in de ontwikkeling staat maar als een Olympisch atleet door de baan weet te draven en luxe en fijnheid aan de fokkerij toe kan voegen. Daarnaast is ook “Liz. Stubenkönig “ een absolute topper. Hij werd Reserve  kampioen van de tiroler Hengstkeuring in Ebbs en is op alle vlakken een koninklijke verschijning. Een paard dat de komende jaren het beeld van de moderne Haflinger voor een groot stuk mee gaat bepalen.

Tot slot is ook pater familias “ Liz. Alcantara “, nog steeds alive and kicking en ook dit jaar nog beschikbaarvoor de fokkerij van uitgesproken sport-haflingers. 

Met dit kwalitatief sterke kwartet willen wij dit seizoen alles in het werk stellen om u als fokker van dienst te zijn.

We hopen samen met u dat het normale leven op relatief korte termijn weer kan worden opgepakt en we kijken uit naar alle mogelijkheden die op ons pad komen om de haflinger als ras te promoten en te ondersteunen. Het wegvallen van het WK is bijzonder jammer maar we werken intensief toe naar het EK – Sport waar o.a Amazing Star van Beauvoorde zijn opwachting gaat maken en de Belgische driekleur maximale eer zal proberen aan te doen.

Wij wensen u nog een goede gezondheid toe, veel succes in de fokkerij, een fijne tijd met uw haflingers en hopen dat u snel weer ongelimiteerd van uw fokkerij  kunt genieten!!

Gino & Charlotte

bottom of page