Mojito

Binnen de haflingerfokkerij beschikken we over 7 hengstenbloedlijnen. Sommige zijn breder beschikbaar dan anderen en o.a. de M-lijn kan het laatste decennium wel een steuntje in de rug gebruiken. Het is immers ook zo dat binnen een relatief kleine bloedspreiding van 7 bloedlijnen er ook voldoende aandacht moet zijn voor bloeddiversificatie zodat mogelijke inteelt binnen het ras niet de overhand kan nemen.

In deze context hebben we als hengstenhouder een belangrijke verantwoordelijkheid en moeten we er voor zorgen dat er voldoende bloedlijnen beschikbaar zijn. De laatste jaren zijn op dat vlak door de Belgische hengstenhouders al veel inspanningen geleverd en met de import van Mojito de tweede reserve Kampioen van de Oostenrijkse keuring in Stadl Paura, willen we zeker ook ons steentje daar toe bijdragen.

Via zijn moeder voert Mojito het bloed van de reserve Wereldkampioen Liz. Notting hill/T die mondiaal garant staat voor kwaliteit en fokzekerheid. Voeg daar nog de extreme bewegingen van Hofmarschall aan toe (de grootvader langs moederszijde) en je hebt alle ingrediënten voor een knappe toekomstgerichte hengst die binnen zijn bloedlijn van grote waarde kan zijn en die met zijn uitstekende karakter en ingesteldheid de fundamentele kwaliteiten van het ras ook nog eens onderstreept.

Mojito kan o.a. in combinatie met merries uit de W- en A-lijn zijn eigen bloedlijn verder uitbouwen en sowieso een opwaartse kwaliteitsstimulans bezorgen. In de omgang toont Mojito zich een echte gentleman en benadrukt daarmee zijn geweldig brave karakter. We durven u deze jonge belofte binnen dit kader dan ook zeer aan te bevelen.

MOJITO

Geboortedatum: 14/05/2016

 

Goedgekeurd in: Oostenrijk (Stadl Paura) - Belgie 

2e reserve Sieger

Stokmaat: 1m50 - Bloedlijn: M-lijn

DEKGELD 250€

 

© 2023 by Prickles & Co. Proudly created with Wix.com

 Stal Beauvoorde  

Korenbloemstraat 145 - 8820 Torhout

Gino Verplancke - Charlotte Michiels

+32(0)50/790403

+32(0)497/255355 Gino

+32(0)475/401902 Charlotte 

info@stal-beauvoorde.be

  • Facebook Social Icon